Laden Evenementen

Tell it to me

Van december 2018 tot april 2019 is mijn werk te zien in Wassenaar bij het exclusieve sport/health center ‘Aerofit’. Iedereen is welkom om mijn werk te bezichtigen.

Het werk wat te zien is bestaat uit drie dingen: Surrealistische vrouwenportretten, oude meesterwerken in Femke’s jasje, en 4 zogenaamde Druipers.

Surrealistische vrouwenportretten: vrouwenportretten in felle kleuren; een combinatie van schilderkunst, sjabloonwerk en spuitbussen. Bij deze werken laat ik mij inspireren door liedjes van Tom Waits, popart, graffiti en urban art. Deze stijlen heb ik gemixt tot mijn eigen, herkenbare signatuur. Uit chaos creëer ik samenhang.

Oude meesterwerken in Femke’s jasje: in deze serie schilderijen heb ik mij laten inspireren door oude meesters, zoals Johannes Vermeer en Leonardo Da Vinci. Met paletmessen, spuitbussen en kwasten steek ik deze oude meesterwerken in een hedendaags jasje, met een knipoog.

Druipers: Deze techniek heb ik zelf ontwikkeld. Met een paletmes druip ik de verf op het doek. Dat geeft mooie dunnen lijnen, maar wel een dikkere laag. Lekker speels en vrij. Voor de kleuren of schaduwen maak ik onder meer gebruik van soft pastel, spuitbussen, aquarel of houtskool. Druipers zijn spannend. Ik heb weinig controle over het resultaat, maar het mislukt nooit.

Ga naar de bovenkant